Activiteit

HR-dag

Met als thema ‘Voorbereiden op de toekomst ’ kun je tijdens deze dag deelnemen aan verschillende workshops over duurzame inzetbaarheid, werkplekleren en strategisch gebruik van LinkedIn en instroom van vakmensen. Bovendien is er volop gelegenheid om collega’s uit andere technische branches te ontmoeten.

Workshops

LinkedIn
Voor HR-professionals is LinkedIn een onmisbaar platform. Niet alleen om je als bedrijf op een aantrekkelijke manier te profileren, maar ook voor het vinden van nieuw personeel. Kirsten Bruijel, strateeg op het gebied van marketing en online, laat je zien hoe je LinkedIn optimaal kunt inzetten. Bovendien geeft ze je kennis en inspiratie mee om te werken aan merkbeleving en laat ze de foefjes en ontwikkelingen zien voor een effectief bereik van beoogde doelgroepen.

Werkplekleren
Dat werkplekleren goed past bij technische bedrijven is gezien de hoeveelheid leerlingen die worden opgeleid wel duidelijk. Maar hoe pak je werkplekleren nu gestructureerd aan voor vakervaren medewerkers? Hoe ondersteunen we bedrijven zodat werkplekleren beter, vaker en met meer plezier gebeurt? Jolanda Janssen van OOM en Marjoleine Heijboer van Triam Float delen aan de hand van goede voorbeelden en praktisch toepasbare instrumenten, de ervaringen die de technische sectoren hebben opgedaan met het project ‘Werkpleren in de techniek’.

Duurzame inzetbaarheid
Iedereen praat over duurzame inzetbaarheid. Maar wat verstaan we er eigenlijk onder en wat betekent duurzame inzetbaarheid voor de werkprocessen in het bedrijf? In deze workshop leer je doelstellingen voor jouw bedrijf te formuleren en een aanzet voor en plan van aanpak te maken. Aan de hand van praktijkcasussen krijg je inzicht in mogelijke oplossingen en een concrete, haalbare aanpak. Bovendien kom je meer te weten over hoe de Metaalunie en vakbond FNV je hierbij kunnen ondersteunen.

Nieuwe instroom / Inzetbaarheidsmanager
Hoe kom ik in deze arbeidsmarkt aan personeel? Zijn zij-instroomprojecten met andere doelgroepen wellicht een optie voor de invulling van mijn vacature? En aan welke groepen moet ik dan denken? In deze workshop gaan Ielse Lohuis van PKM en Ward Overeem van Metechnica in op alle aspecten van instroom van medewerkers uit andere doelgroepen. Met de Inzetbaarheidsmanager als praktische tool kun je de inzetbaarheid van medewerkers in kaart brengen en hun ontwikkeling stimuleren en monitoren. De Inzetbaarheidsmanager wordt niet voor niets al met veel succes toegepast bij technische bedrijven.


Indien de activiteit van uw keuze vol zit maar u heeft toch interesse om mee te doen, laat het ons weten via het contactformulier.
Bij voldoende animo organiseren we een nieuwe bijeenkomst.


Datum:
6 november
Tijd:
10:00 - 16:00
Locatie:
High Tech Campus
Adres:
High Tech Campus 1
5656 AE Eindhoven
Helaas, kennisavond is vol.

10.00-10.25 uur: Ontvangst met koffie en thee

10.30-12.30 uur: Workshopronde 1
Keuze uit Nieuwe instroom en Duurzame Inzetbaarheid

12.30-13.25 uur: Lunch en netwerken

13.30-15.30 uur: Workshopronde 2
Keuze uit LinkedIn en Werkplekleren