Metaaljournaal, het magazine over werken en leren in de metaalbewerking, verschijnt 4x per jaar. Lees het laatste nummer online, download oudere uitgaves of maak met de puzzel kans op mooie prijzen.

 

Najaar 2017

verspanen

Kotteren, draaien, frezen, slijpen, zinkvonken, cnc,
cad/cam.... Dit nummer van Metaaljournaal staat in het teken van verspanen. Over de producten die gemaakt worden door middel van verspaning, over de machines die hierbij gebruikt worden, over de slimme software die hierbij komt kijken en over de ontwikkelingen in het vakgebied.

In de rubriek 'In Beeld' maken we kennis met een aantal verspaners die met recht vakidioten genoemd mogen worden. Arjan van Wijngaarden verteld in 'Vooraf' over een nieuwe opleiding Verspaning aan het Techniek College Rotterdam, als projectmanager was hij nauw betrokken bij de totstandkoming vanm deze nieuwe opleiding. Onze vaste rubriek 'Hoe werkt' biedt dit keer een ware minicursus verspanen... want weet jij wat honen is, of kotteren? En wat leppen met verspanen te maken heeft? 

Dit en nog veel meer in het najaarsnummer van Metaaljournaal. Lees 'm hier online en vul hier de puzzel in om kans te maken op een van die mooie prijzen.

Los de woordzoeker op en maak kans op een van die mooie prijzen!