Metaaljournaal, het magazine over werken en leren in de metaalbewerking, verschijnt 4x per jaar. Lees het laatste nummer online, download oudere uitgaves of maak met de puzzel kans op mooie prijzen.

 

Najaar 2016

alles over lassen

Nieuwe technieken, lasrobots, strengere kwaliteitseisen…Op het gebied van lassen staan de ontwikkelingen niet stil. Lees er alles over in het najaarsnummer van Metaaljournaal.

In de rubriek Vooraf schetst directeur Imre Németh van het Nederlands Instituut voor Lastechniek de belangrijkste ontwikkelingen in de lastechniek binnen en buiten onze landsgrenzen. In de themareportage krijg je in klare taal uitgelegd wat de belangrijkste lasnormen inhouden, en waarom je daar als mkb-bedrijf maar beter aan kunt voldoen. En ben je benieuwd wat een cursus tot lascoördinator oplevert? Lees dan zeker het verhaal van constructiebankwerker en lascoördinator Ronald Bast.

Lasrobot

Lees verder hoe je als bedrijf tot de top kunt blijven behoren middels een royaal intern opleidingsprogramma en de tijdige implementatie van nieuwe lasnormen in de bedrijfsreportage bij constructiebedrijf Van den Bersselaar. Bekijk de oogstrelende portrettenserie In beeld, waarin vier gespecialiseerde lassers vertellen waarom ze niet bang zijn voor van de lasrobot. En bestudeer de werking van de Moving Floor Trailer, die in elkaar wordt gelast door de altijd hardwerkende, nooit klagende lascollega uit het bovenstaande filmpje…

Los de woordzoeker op en maak kans op een van die mooie prijzen!